Şehit Refik Cesur İlkokulu
Şahindere mah. Narin kale cad. no415 Kağızman / KARS

VİZYON

Amacı olan, katılımcı, demokratik, laik, bilimsel düşünen, eleştiriye ve değişime açık, öğrenmeye istekli, çalışmalarını bir plan doğrultusunda yürütebilen, kendisiyle barışık, ailesi ve çevresiyle uyumlu, olumlu davranışlarıyla çevresine örnek olabilen, hoşgörülü, sağlıklı, okuyan, okutan, araştıran, özgür düşünen, sorunları çözebilen, başkalarının haklarına saygılı, ülkesine karşı sorumlu, gelişme açık, çevre bilinci yüksek, kendine güvenen, katılımcı, sorgulayan, etkili ve nitelikli insan yetiştirmek için eğitim -öğretim kalitesini sürekli yüksek tutarak, yüksek ahlaki değerler kazanmış, rekabete hazır bireyler yetiştiren, her öğrencinin başardığı ve olanaksızlıklarını yenmiş, bir eğitim kurumu olmaktır.

MİSYON

Biz, Şehit Refik Cesur ilkokulu olarak; Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, kendisine güvenen, araştıran, sorgulayan, bilimin ışığında ilerleyen nesiller yetiştirmeyi kendimize öncelik kabul ederek; Öğrencilerin bireysel farklılıklarını göz önüne alarak kendine güvenen, çevresine saygılı, dürüst, milli değerlere bağlı, özgür düşünebilen, eğitim sürecinde katılımcı, belirli bir amacı olan ve geleceğe güvenle bakan fertler olarak yetişmelerini sağlamaya çalışmakta ve bu doğrultuda planlamalarımızı yapmaktayız.

Tam gün

Okulumuz ilçe merkezinde bulunmaktadır.

Şahindere Mah. Narinkale Cad. No:11